
Aşçılık Topluluğu
asciliktpl@mehmetakif.edu.tr
Akademik Danışmanı
Öğr. Gör. Yunus BAYGÜL-Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Aşçılık
Topluluk Öğrenci Başkanı
Miraç ÖNER
Özel Amaçları
a- Mutfak kültürüne ilgi duyan öğrencilerin buluşmasını sağlamak, etkileşim alanı oluşturmak.
b- Türk ve Dünya Mutfak kültürlerini tanıtmak, yaşatmak ve geliştirmek için etkinlikler düzenlemek.
c- Mutfak sanatlarında teorik bilgileri uygulama ile birleştirerek atölyeler, seminerler, yarışmalar ve geziler organize etmek.
d- Üniversite içi ve dışındaki gastronomi, aşçılık ve gıda alanındaki profesyonellerle iş birlikleri kurarak, öğrencilerin sektörel gelişimine katkıda bulunmak.
e- Yerel ürünlerin, coğrafi işaretli gıdaların ve sürdürülebilir mutfak uygulamalarının tanıtımını ve kullanımını teşvik etmek.
f-somut olmayan kültürel miras kapsamında mutfak kültürünün korunmasına yönelik farkındalık çalışmaları yürütmek.
g-Topluluk üyelerinin mesleki becerilerini arttırmaya yönelik proje, yarışma ve uygulama mutfaklarını geliştirmek.
h-Üyeler arasında dayanışmayı güçlendirmek, ekip ruhunu geliştirmek ve mesleki etik değerleri yaygınlaştırmak.


