Gastronomi ve Mutfak Topluluğu
gastrotpl@mehmetakif.edu.tr
Akademik Danışmanı
Öğr. Gör. İlhan AVCU (Tuzim İşletmeciliği ve Otelcilik YO)
Topluluk Öğrenci Başkanı
Kasım Emir KAMACI
Özel Amaçları
-Gastronomi ve Mutfak Topluluğu olarak, kulüp üyeleri arasında mutfak sanatlarına ve yemek görgü kurallarına olan takdiri artırmayı hedefliyoruz.
-Bu doğrultuda, atölye çalışmaları, dünya mutfakları dersleri gibi etkinlikler düzenleyerek, gastronomi alanındaki bilgi ve becerileri pekiştirmekteyiz.
-Ayrıca, farklı kültürlerin mutfaklarını keşfetmek amacıyla yiyecek ve içecek deneyimleri sunuyor, böylece üyelerimizin kültürel çeşitliliği daha yakından tanımalarını sağlıyoruz.
-Genç nesillerle buluştuğumuz sosyal sorumluluk projeleri ve gastronomi yarışmalarıyla, topluluğumuzu, okulumuzu ve Burdur’u en iyi şekilde temsil etmek için büyük bir çaba sarf etmekteyiz.
-Bu etkinlikler sayesinde, gastronomi alanındaki tutkularımızı geniş bir kitleye ulaştırmak ve toplumda daha geniş bir farkındalık yaratmak en önemli hedeflerimizdendir.
-Ayrıca, bölümle ilgili etkinliklere katılımı sağlamak, bölümle ilgili yarışmalara katılmak ve bölümle ilgili önemli gelişmeleri yakından takip etmek de amaçlarımız arasında yer almaktadır.