.

Kültür Hizmetleri - Etkinliklerimiz

Kültür Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, üniversitemiz öğrencilerinin kurmuş olduğu çeşitli topluluklar yıl içinde çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlemektedirler.

Üniversitemiz öğrencilerinin yalnızca bilim ve eğitim alanında değil , çağdaş anlayışta sosyal bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı tarafından her yıl Mayıs ayında organize edilen bu yıl 9. su düzenlenen bahar şenliği 27-29 Mayıs 2015 tarihlerinde merkez yerleşkede gerçekleştirildi.,

İnsanlara bilimi farklı yönleriyle anlatmak , özellikle genç kuşaklara bilimi eğlenceli yönleriyle açıklamak ve bilimin içine çekerek bilimi sevdirmek amacıyla her yıl Mayıs ayında organize edilen bu yıl 1. si düzenlenen Proje Şenliği 25-26 Mayıs 2015 tarihlerinde merkez yerleşkede gerçekleştirildi.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı mezunlarının mezuniyet töreni 12 Haziran 2015 tarihinde Burdur Gazi Atatürk Stadında gerçekleştirildi.

2014-2015 Akademik Yılı Açılış Töreni 16 Ekim 2014 Perşembe günü Mehmet Akif Ersoy Konferans ve Sergi Salonu gerçekleştirildi.

Üniversitemiz öğrencilerinin katılımı ile çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği Korosu yıl içinde çeşitli konserler vermektedir.

Etkinliklerimiz 600 seyirci kapasiteli Mehmet Akif Ersoy Konferans ve Sergi Salonu, Rektörlük Konferans Salonu, fakülte ve yüksekokullar bünyesinde bulunan konferans salonlarında ve açık hava gösterileri şeklinde gerçekleştirilmektedir.

2014-2015 Eğitim-öğretim yılında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonunda;

• 16 Konser,
  • 2 Söyleşi
  • 1 Dans Gösterisi
  • 4 Şiir Dinletisi
  • 11 Konferans
  • 5 Sempozyum
  • 2 Festival
  • 1 Panel
  • 2 Piyano Resitali
  • 6 TV Programı
  • 3 Film Gösterimi
  • 6 Tiyatro Oyunu
  • 2 Toplantı
  • 2 Kurs ve Seminer
  • 7 Resim Sergisi
  • 2 Eğitim
  • 1 Şenlikler
  • 14 Tören, Kutlama ve Anma Programı
  • 11 Kongre ve Çalıştay

olmak üzere 98 etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Hedefimiz

• Uluslararası düzeyde kültürler arası etkileşimi ve öğrenmeyi sağlayacak etkinlikleri gerçekleştirerek bu kapsamda çalışmak isteyen öğrencilerimize, öğrenci topluluklarına destek vermek,
  • Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde gençliğe yönelik düzenlenen etkinliklerde üniversitemiz öğrencilerinin etkin kullanımını sağlamak,
  • Öğrenci Topluluklarının ve öğrenci gruplarının çeşitli eğitimler aracılığı ile kapasitelerini arttırarak gelişimlerine katkı sağlamak,
  • Gerçekleştirilen etkinliklerin kalitesini geliştirmek ve sürdürebilirliğini sağlamak,
  • Günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş kültür değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amaçlı üniversitemiz öğrencilerine yönelik kurslar açmak.

hakkımızda

• Başkanlığımız